معرفی دانشکده

دانشکده برق دانشگاه صنعتی اميرکبير در:

1- مقطع کارشناسی در گرايشهای کنترل، مخابرات، قدرت و الکترونيک

2-  مقطع کارشناسی ارشد در گرايشهای کنترل، مخابرات، الکترونيک، مکاترونيک، قدرت و  مديريت انرژی ( زیر شاخه قدرت )

3- مقطع دکتری در گرايشهای کنترل، مخابرات، قدرت و الکترونيک

دانشجو می پذيرد. اين دانشکده همچنين دوره های آموزش مجازی برای کارشناسی ارشد در رشته های مديريت انرژی و مخابرات ( ICT ) ارائه می کند.

زمينه های تحقيقاتی و آموزشی هر يک از گروهها به طور مختصر عبارتند از:

گروه الکترونيک سيستمهای الکترونيکی،  ميکرو الکترونيک،  الکترونيک  ديجيتال، الکترونيک  نوری رباتيک، فتونيک و تکنولوژی ساخت اداوات نيمه هاديها، شناسايي الگو، شناسايي حروف، طراحی سيستم های مطمئن، طراحی چند پردازنده موازی،  پردازش تصاوير ديجيتال،  پردازش گفتار، شبکه های عصبی و پردازش سيگنال  زلزله.

اين گروه از سال 91 بعنوان قطب علمي سامانه هاي پردازش ديجيتال شناخته شد.

گروه مخابرات آنتن ها، انتشار امواج، رادار, مايکروويو و فناوری موج ميلی متری، مخابرات بدون سيم، سازگاری الکترومغناطيسی، تستهای غير مخرب،  پردازش گفتار و پردازش تصاوير و مخابرات  نوری، کد سازی و فشرده سازی اطلاعات و مخابرات ماهواره ای.

اين گروه همچنين از سال 1384 بعنوان قطب علمی مخابرات راديويي کشور شناخته شد.

گروه قدرت ماشين های الکتريکی, الکترونيک قدرت و مديريت انرژی  الکتريکی، انرژی های نو، عايق ها و فشار قوی، سازگاری الکترومغناطيس، تست های غير مخرب، سيستم های HVDC  و  FACTS ، حالات گذرا و ديناميک،  توسعه نرم افزارهای شبيه ساز،  کيفيت توان، کنترل سرعت موتورها و کاربرد هوش محاسباتی و خودروی"دورگه".

همچنين اين گروه در سال 1379 بعنوان تنها قطب علمی کشور در گرايش قدرت شناخته شد.

گروه کنترل مدل سازی قطعی، اتفاقی و فازی، سيستم های ديناميکی و بيو لوژيکی، پايداری سيستمها، شناسايي سيستم , کنترل  بهينه و تطبيقی, شبکه های عصبی و منطق فازی، رباتيک و اتوماسيون.

این گروه در سال 1391 با عنوان قطب علمی کنترل و رباتیک کشور شناخته شد.

گروه مکاترونیک رشته تحصيلي مكاترونيك براي پاسخ‌گويي به صنايع روز دنيا طراحي شده است و فلسفه آن طراحي سيستم‌هاي هوشمند تجميع شده از رشته‌هاي مختلف مهندسي است. مهندسي مكاترونيك يك مفهوم توسعه يافته جديد است كه بر ضرورت مجتمع كردن و تقابل شديد ميان رشته‌هاي مهندسي مكانيك، مهندسي برق، مهندسي كامپيوتر و فناوري اطلاعات تأكيد داشته و آنها را در مرحله طراحي يك سيستم، مجتمع مي‌كند. فعاليت طراحي مكاترونيكي مستلزم راهبري و برقراري ارتباطات طراحي‌هاي مهندسي از رشته‌هاي مختلف است. اين رشته مجتمع شده از فناوري‌هاي مكانيك، الكترونيك، كنترل سخت‌افزار، نرم‌افزار و اطلاعات بهمراه تفكر سيستمي براي ايجاد محصولات، فرآيندها و سيستم‌هاي برتر است. عامل مهم در فلسفه مكاترونيك، مجتمع‌سازي ميكروالكترونيك، فناوري اطلاعات، كامپيوتر و كنترل با سيستم‌هاي مكانيكي است. تا بهترين راه‌حل ممكن حاصل شود و محصولي با هوشمندي و انعطاف‌پذيري بالا ايجاد شود. طراحي چنين سيستم‌هايي بايد نتيجه فعاليت چند رشته‌اي به جاي فعاليت‌هاي ميان رشته‌اي باشد. روباتها، هارديسك رايانه، اسكنر، پرينتر، دوربين‌هاي ديجيتال و خودروهاي برقي هيبريد از جمله تجهيزات مكاترونيكي مي‌باشند. صنايع امروزي به مهندسين با عمق و پهناي كافي معلومات نياز دارند و يك مهندس مكاترونيك مي‌تواند معلومات وسيع‌تري در يك رشته مثلاً مهندسي مكانيك داشته و از اطلاعات مفيد و توانايي‌هاي كاري در زمينه‌هاي ميكروپروسسور، ميكروكنترلر، سخت‌افزاري، نرم‌افزار، الكترونيك و كنترل برخوردار باشد.

دانشكده برق داراي سه قطب علمي به شرح زير مي باشد:

قطب علمي قدرت

آدرس قطب علمي قدرت http://ele.aut.ac.ir/~psce/ مي باشد.

قطب علمي مخابرات

آدرس قطب علمي مخابرات http://ele.aut.ac.ir/~race/index.php مي باشد.

قطب علمي كنترل و رباتيك

آدرس قطب علمي كنترل و رباتيك http://ele.aut.ac.ir/~eecontrol/index/index.php مي باشد.

تاریخچه دانشکده

ديباچه :

دانشکده مهندسی برق يکی از قديمی ترين و بزرگترين  دانشکده های دانشگاه صنعتی امير کبير با نزديک به نيم قرن  قدمت مي باشد. اين دانشکده  در سال  1337 فعاليت های آموزشی و پژوهشی خود را با دو گرايش  الکترونيک و قدرت  در دوره کارشناسی آغاز نمود. گروه مخابرات در سال 1367 و گروه کنترل در سال 1375 آغاز به فعالیت نمود. این دانشکده هم اکنون با بهره مندی از 50 نفر از اعضای هيات علمی  در کليه گرايشهای مهندسی برق ( قدرت ,ا لکترونيک ,  مخابرات و کنترل ) در سطح کارشناسی , کارشناسی ارشد و دکترا  دانشجو  مي پذيرد.  نام ریاستهای دانشکده از سال 1357 تاکنون به شرح زیر است:

1- دکتر کمال الدین نیکروش 1357

دکتر عابدی

1. استاد نمونه كشور (منتخب وزارت علوم، تحقيقات و فناوري) -  ارديبهشت 1380

2. پيشكسوت صنعت برق (منتخب انجمن مهندسي برق و الكترونيك ايران) - ارديبهشت 1382

3. رئيس شاخه برق فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي ايران (از سال 1382 تاكنون)

4. مترجم كتاب برگزیده شوراي انرژي كشور؛ «بررسي سيستمهاي مدرن انرژي الكتريكي»

5. برنده بهترين پروژه تحقيقاتي جشنواره صنعت برق در رابطه با پخش بار احتمالي در سيستمهاي قدرت -  1382

1. مترجم كتاب برگزیده «اصول ماشينهای الکتريکی» انتشارات دانشگاه تهران  -  1373

دکترعسگريان

1. برنده جايزه خوارزمی  جشنواره خاتم، استان  زنجان  - 1382

2. پژوهشگر برتر؛ انجمن مهنسين برق و الکترونيک  ايران -  1383

3. پژوهشگر نمونه؛ دانشگاه صنعتی اميرکبير -  1382

دکتر کراری

1. مولف برگزيده سيزدهمين دوره كتابهاي سال دانشگاهي، دانشگاه تهران، رشته فني مهندسي - 1382

2. مولف برتر اولين دوره كتابهاي برتر فني مهندسي، دانشگاه صنعتی امير کبير -  1383

پروفسور سید کمال الدین یادآور نیکروش

1. استاد نمونه كشور- وزارت علوم، تحقيقات و فناوري

2. چهره ماندگار- 1383

3. برنده جایزه  " استاد پیشکسوت مهندسی برق در زمینه  پژوهش بخش ایران IEEE- 1392"

دکتر قربانی

محقق نمونه، دانشگاه صنعتی امير کبير 1379

دکتر صادقی

پژوهشگر برتر سال انجمن مهندسی برق و الکترونيک  ايران -  1384

دکتر معتمدی

برنده جايزه خوارزمی - 1371

دکتر شفيعی

استاد نمونه  کشور 1383

افتخارات دانشجويي

مهندس غفارپور جهرمی، دريافت  تقدير نامه از جشنواره  جوان خوارزمی 1381

مهندس عبدالحميد شوری، دريافت تقدير نامه از جشنواره جوان خوارزمی 1383

مهندس نیما خادمی کلانتری، پایان نامه برتر کارشناسی ارشد، چهلمین سالگرد بخش IEEE ایران.

جوایز خوارزمی

1367    سیستم رمزکننده صوتی