به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ سی و ششمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1400/10/8 | 

آئین اختتامیه سی و ششمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور در روز سه شنبه ۷ دی ماه ۱۴۰۰ به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

مشروح این مراسم را در ادامه ملاحظه نمائید:

رئیس دانشگاه خبرداد:
رفع مشکلات اساسی کشور مبنای فعالیت اساتید و دانشجویان
دانشگاه صنعتی امیرکبیر



رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: برنامه اصلی این دانشگاه رفع مشکلات اساسی کشور است که این امر را مبنای فعالیت اساتید و دانشجویان قرار داده ایم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر سیدحسن قدسی پور در اختتامیه سی و ششمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتخارات علمی فراوانی را کسب کرده و در بسیاری از رتبه بندی های بین المللی جایگاه نخست کشور را کسب کرده است.
وی افزود: این دانشگاه همچنین در زمینه هوش مصنوعی پیشرفت های بسیاری داشته است و در این زمینه فعالیت می کند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان کرد: تبدیل علم و رفع نیاز جامعه از محورهای اصلی فعالیت این دانشگاه است که برای تحقق این امر با پیگیری مدیریت قبلی مجوز  پارک علم و فناوری دانشگاه صادر شد و اکنون در این پارک ۳۱۲ شرکت فناور مستقر هستند.
وی گفت: برای اینکه در حوزه علم و فناوری تک بعدی عمل نکنیم و تنها به مسائل انسانی توجه نداشته باشیم باید در کنار علم در حوزه قرآن، عترت و احادیث نیز فعالیت کنیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت:  غرب در بسیاری زمینه ها جلو است اما به دلیل دوری از معنویت با مشکلات اساسی اخلاقی مواجه است.
دکتر قدسی پور عنوان کرد: در اسناد بالادستی کشور به موضوع الهام بخشی توجه شده است و اکنون که ما افتخار میزبانی مسابقات قرآن را داشتیم به عنوان قدم های اولیه در حوزه الهام بخشی قلمداد نموده و امیدواریم که در زمینه های فرهنگی و اخلاقیات دانشجویان برنامه های موثری در دانشگاه برنامه ریزی و اجرا نماییم .

معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خبرداد:
تقدیر از ۱۲۱ دانشجو برگزیده سی و ششمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویی

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: سی و ششمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان با حضور هزار و ۲۰۰ دانشجو در اردیبهشت ماه امسال آغاز به کار کرد و در آذرماه با حضور داوران بین المللی از میان شرکت کنندگان ۱۲۱ دانشجو برگزیده شدند.

دکتر حامد ملا داوودی در این مراسم گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمام توان خود را به کار برد تا این جشنواره در شان قرآن برگزار شود.
وی افزود: دانشگاهی که  بخواهد در تراز انقلاب اسلامی نوید بخش تمدن اسلامی باشد، دانشگاهی است که بستر و محفل نشر و گسترش معارف انسان ساز قرآنی باشد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: سی و ششمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان با شعار «دانشگاه قرآنی، بصیرت فاطمی» در ۹ بخش  آوایی، معارفی، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، پژوهشی، ادبی، هنری و فناوری و نوآفرینی های قرآنی در ۴۰ رشته برگزار شد.
دکتر ملا داوودی عنوان کرد: این جشنواره با حضور هزار و ۲۰۰ دانشجو در اردیبهشت ماه امسال آغاز به کار کرد و در آذرماه با حضور داوران بین المللی از میان شرکت کنندگان ۱۲۱ دانشجو برگزیده شدند.
وی تاکید کرد: نفرات اول تا سوم بخش آوایی و نفرات اول تا پنجم بخش معارفی این جشنواره به مسابقات سطح ملی و پس از آن به مسابقات سطح بین المللی راه می یابند.

 
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت علوم تاکید کرد:
بدون برنامه دقیق و اعتبارات مناسب نمی توان سند اسلامی را در دانشگاه ها محقق کرد

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت علوم گفت: واقعیت انکار ناشدنی این است که نمی توان بدون داشتن برنامه دقیق و اعتبارات مناسب سند اسلامی را در دانشگاه ها تحقق بخشید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکترعبدالحسین کلانتری در مراسم اختتامیه سی و ششمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: گرامی میداریم یاد و خاطره شهدای کربلای چهار، شهدای قواص، شهید حاج قاسم سلیمانی و به ویژه شهادت حضرت فاطمه (ص)، که هرچه داریم از اوست.
وی افزود: تمام این اتفاقات و وقایع دلالتی است که ثقلین در متن و بطن جامعه ایران جریان دارد و اگرچه شاید گهگاهی نشانه هایی ما را به خطا بیندازد اما در متن و بطن جامعه ایران این دو گوهر گران بها، قرآن و عترت جاری است و این دو گوهر عامل و مایه وحدت میان اقوام و گروه های ایرانی بوده و خواهد بود.
معاون فرهنگی وزارت علوم تاکید کرد: بزرگترین و پایدار ترین رویداد فرهنگی و قرآنی دانشگاه‌ها و آموزش عالی جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویی است. این جشنواره پرسابقه ترین و همگرا ترین و کم هزینه ترین رویداد دانشگاهی بشمار می رود.
دکتر کلانتری عنوان کرد: استفاده از مواهب قران و عترت مستلزم سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های دقیق و تخصیص بودجه های لازم است. واقعیت انکار ناشدنی این است که نمی شود بدون داشتن برنامه دقیق و اعتبارات مناسب سند اسلامی را در دانشگاه ها تحقق بخشید.
وی افزود: عطر و بوی قرآن و عترت با اعتبارات مالی مناسب می تواند تمامی فضای دانشگاهی را دربر گیرد.
معاون فرهنگی وزارت علوم خاطرنشان کرد: در آستانه تصویب بودجه سال ۱۴۰۱ هستیم و انتظارات مهم و جدی داریم چراکه با این وضع اعتبارات نمی توان در دانشگاه ها کاری تحولی انجام داد.
دکتر کلانتری خاطرنشان کرد: اعتبارات فرهنگی دانشگاه ها و وزارت علوم چند نقصان جدی دارد که همگرایی دولت، مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی را می طلبد که براین اساس بتوان از این مسئله و معضل عبور کرد.
وی گفت: متاسفانه در برخی از دانشگاه ها  و در راستای کم کردن هزینه ها و کوچک سازی، معاونت های فرهنگی و دانشجویی ادغام شدند و این نکته موجب شد فعالیت های فرهنگی در حاشیه قرار گیرند.
معاون فرهنگی وزارت علوم اظهار داشت: ایراد دیگر این است که ردیف بودجه خاصی برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه ها دیده نشده است. اهتمام به کم کردن ردیف های بودجه قابل فهم است اما این امر نباید موجب آسیب به بن مایه های فکری دانشگاه شود.
دکتر کلانتری تاکید کرد: ما نباید از ردیف های فرهنگی برای سایر فعالیت ها استفاده کنیم. لازم است شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه ادغام معاونت های فرهنگی و دانشجویی ورود پیدا کند و آیین نامه جامع دانشگاه ها را مورد بازنگری قرار دهد.
وی عنوان کرد:  باید بستری فراهم شود تا تخصیص اعتبارات فرهنگی دانشگاه ها در حوزه های دیگر قابل مصرف نباشد تا بتوان در حوزه فرهنگ فعالیت های جدی انجام داد.
معاون فرهنگی وزارت علوم افزود: من نمی گویم که تمام کارهای فرهنگی را گره بزنیم به بحث بودجه و اگر این فعالیت قرار بود با مباحث بودجه ای گره بخورد امروز شاهد برگزاری جشنواره هایی مانند جشنواره قرآن و عترت دانشجویی نبودیم.
دکترکلانتری افزود: یک راه حل پایدار تخصیص درصد مشخصی از بودجه دانشگاه‌ها به موضوعات فرهنگی و نظارت‌ بر آن توسط ستاد  است. یعنی همانطور که درصد خاصی از بودجه به پژوهش اختصاص یابد، درصد مشخصی نیز به موضوعات و برنامه های فرهنگی اختصاص یابد و این میزان بدقت بررسی شود.
دکتر کلانتری گفت: دردناک این است که در این شرایط بوق های تبلیغاتی معاندین به کار افتاده که بودجه های فرهنگی چنین و چنان هستند. اما کدام بودجه فرهنگی؟! اکنون تشکل های دانشجویی، انجمنهای علمی، کانون‌های فرهنگی، نهادهای رهبری، معاونت های فرهنگی  و بخش های مختلف فرهنگی دانشگاه ها با کمترین بودجه فعالیت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: واقعیت امر این است که فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها ادامه می یابد، اما آنچه مطلوب است و در سند اسلامی دانشگاه ها خواسته شده با این وضع اعتبارات و تخصیصها عملیاتی نمیشود.
معاون فرهنگی وزارت علوم تاکید کرد:امیدواریم با همراهی و همدلی مجلس، دولت، سازمان برنامه و شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییرات جدی در حوزه اعتبارات فرهنگی دانشگاه ها صورت گیرد.

 
امام جمعه موقت تهران: حاج قاسم سلیمانی همیشه در خط مقدم بود

امام جمعه موقت تهران گفت: حاج قاسم سلیمانی در تمام دوران زندگی خود هیچ گاه عقب نبود و منتظر نمی ماند که مردم وارد عرصه شوند و همیشه خود در خط مقدم حضور داشت.
حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی در مراسم اختتامیه سی و ششمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان افزود: ایثار و صفای شهید سلیمانی در دوران خودش مثال زدنی بود و همیشه در خط مقدم بود و این نمونه ای از هدایت های قرآنی بود.
وی تصریح کرد: این شهید بزرگوار عاشق خدا و خلق خدا بود و در راه خدا و قرآن همه چیز خود یعنی جان بزرگوارش را از دست داد.
حجت السلام صدیقی ادامه داد: قرآن همیشه راهنمای ما در تمام مراحل زندگی است و باید از آن درس بگیریم. شما دانشجویان می توانید در این زمینه نقش خوبی داشته باشید؛ همان گونه که امروز در جشنواره قرآن و عترت بخشی از این مهم را مشاهده کردیم.

عکس ها را در ادامه ملاحظه نمائید: