۱-الکترونیک
گروه الکترونیک مسئولیت آموزش دانشجویان دوره های کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکترای این گرایش و نیز انجام امور پژوهشی در زمینه های مربوطه از قبیل سیستمهای الکترونیکی ، میکرو الکترونیک ، الکترونیک دیجیتال ، الکترونیک نوری رباتیک ،فتونیک و تکنولوژی ساخت اداوات نیمه هادیها، شناسایی الگو ، شناسایی حروف ، طراحی سیستم های مطمئن، طراحی چند پردازنده موازی ، پردازش تصاویر دیجیتال ، پردازش گفتار ، شبکه های عصبی و پردازش سیگنال زلزله را برعهده دارد.
۲-قدرت
گروه قدرت در سال ۱۳۷۹ بعنوان تنها قطب علمی کشور در گرایش قدرت شناخته شد . این گروه علاوه بر پژوهش، آموزش دانشجویان دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری این گرایش را در زمینه های ماشین های الکتریکی، الکترونیک قدرت و مدیریت انرژی الکتریکی، انرژی های نو، عایق ها و فشار قوی، سازگاری الکترومغناطیس، تست های غیر مخرب، سیستم های HVDC و FACTS ، حالات گذرا و دینامیک، توسعه نرم افزارهای شبیه ساز ، کیفیت توان، کنترل سرعت موتورها و کاربرد هوش محاسباتی و خودروی"دورگه" ، برعهده دارد .
۳-کنترل
گروه کنترل دانشکده مهندسی برق در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد. دوره آموزش کارشناسی ارشد و دکتری در گرایش کنترل دانشگاه امیرکبیر به ترتیب از سالهای ۱۳۶۳ و ۱۳۶۶ آغاز شد . این گروه هم اکنون در دو رشته "مهندسی برق-کنترل" و مهندسی برق- مکاترونیک سیستم های ابزار دقیق" دانشجوی کارشناسی ارشد می پذیرد. اعضای هیئت علمی این گروه در رشته های آموزشی میان رشته ای مکاترونیک، رباتیک و مهندسی راه آهن برقی نیز فعال بوده و به راهنمایی دانشجو می پردازند. هم اکنون دانشجویان در شش آزمایشگاه تحقیقاتی زیر نظر این اساتید گروه به تحقیق در مسایل روز می پردازند و اعضای هیئت علمی این گروه در چهار پژوهشکده دانشگاه عضو فعال بوده و در انجام پروژه های آن ها مشارکت دارنددانش آموختگان موفق این گروه در داخل و خارج کشور در صنایع، موسسات تحقیقاتی آموزشی و دانشگاهی مشغول به کار هستند. کادر علمی تخصصی گروه کنترل در زمینه های کنترل کلاسیک ، کنترل هوشمند، مدلسازی و شناسایی، رباتیک و اتوماسیون به پژوهش پرداخته، و با همکاری تنگاتنگ با صنایع پروژه های متنوعی در زمینه های مدلسازی ،کنترل و بهینه سازی عملکرد سیستم ها درصنایع نفت ،گاز و پتروشیمی ،خودروسازی ،رباتیک پزشکی ،صنایع دفاع ،صنایع نیرو ،داروسازی ،مخابرات و صنایع فضایی از جمله ماهواره انجام داده اند.
از افتخارات این گروه می توان به کسب عناوین پژوهشگر نمونه ،چهره ماندگار، پژوهشگر پیشکسوت نمونه، نویسنده کتب برتر و دانشجوی برتر، پایان نامه های برتر دانشگاه توسط محققین ،دانشجویان و کادر هیئت علمی نام برد.گروه کنترل دانشکده برق دانشگاه امیر کبیر مفتخر به کسب عنوان قطب علمی کنترل می باشد.
۴-مخابرات
گروه مخابرات از سال ۱۳۸۴ بعنوان قطب علمی مخابرات رادیویی کشور شناخته شد. دانشجویان گرایش مخابرات در دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تحت نظر این گروه آموزش دیده و این گروه در زمینه های پژوهشی، مخابرات از قبیل آنتن ها، انتشار امواج، رادار، مایکروویو و فناوری موج میلی متری، مخابرات بدون سیم، سازگاری الکترومغناطیسی، تستهای غیر مخرب، پردازش گفتار و پردازش تصاویر و مخابرات نوری، کد سازی و فشرده سازی اطلاعات و مخابرات ماهواره ای، فعالیت های لازم را برعهده دارد.
۵. مدیریت انرژی
گروه مدیریت انرژی دانشکده مهندسی برق در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.
۶. مکاترونیک
The Synergic Integration of Mechanics and Electronics with Computers or Control to Enable the Design of Enhanced Products or Process.
هدف از ایجاد این رشته تربیت متخصصانی است که بتوانند هدایت پروژه ها یی که تلفیقی از دانش مهندسی برق ،مکانیک و کامپیوتر را دارد بر عهده بگیرند.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر از پیشگامان تاسیس گروه میان رشته مکاترونیک در ایران محسوب می شود. رشته مکاترونیک در سال ۱۳۸۸ با مدیریت پروفسور جعفر میلی منفرد شروع به کار کرد و همواره مصداق یک نمونه همکاری و همیاری موفق دانشکده های مختلف در دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده است. در این گروه آموزشی اساتید زبده از چهار دانشکده مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی پزشکی و ریاضی و علوم کامپیوتر و دو پژوهشکده فناوری های نو و هوافضا به تربیت دانشجویان در دوره کارشناسی ارشد می پردازند. همفکری و همکاری دو استاد راهنما با تخصص مختلف برای هر دانشجو به تربیت ایشان با ماهیت میان رشته ای کمک شایانی می کند. خوشبختانه درصد بالایی از دانش آموختگان این رشته هم اکنون در دانشگاه های و صنایع موفق داخل و خارج از کشور مشغول به کار و یا تحصیل هستند. امید است با همدلی و کوشش بتوانیم متخصصین پر انگیزه و محققین پرتلاش برای سربلندی ایران عزیزمان تربیت کنیم.
|