معرفی دانشکده

 | تاریخ ارسال: 1398/8/18 | 
دانشکده برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر در:
۱- مقطع کارشناسی در گرایشهای الکترونیک، قدرت، کنترل و مخابرات
۲-  مقطع کارشناسی ارشد در گرایشهای الکترونیک، قدرت، کنترل، مخابرات، مدیریت انرژی ( زیر شاخه قدرت )، مکاترونیک
۳- مقطع دکتری در گرایشهای الکترونیک، قدرت، کنترل و مخابرات
دانشجو می پذیرد. این دانشکده همچنین دوره های آموزش مجازی برای کارشناسی ارشد در رشته های مدیریت انرژی و مخابرات ( ICT ) ارائه می کند.
زمینه های تحقیقاتی و آموزشی هر یک از گروهها به طور مختصر عبارتند از:
گروه الکترونیک سیستمهای الکترونیکی،  میکرو الکترونیک،  الکترونیک  دیجیتال، الکترونیک  نوری رباتیک، فتونیک و تکنولوژی ساخت اداوات نیمه هادیها، شناسایی الگو، شناسایی حروف، طراحی سیستم های مطمئن، طراحی چند پردازنده موازی،  پردازش تصاویر دیجیتال،  پردازش گفتار، شبکه های عصبی و پردازش سیگنال  زلزله. این گروه از سال ۹۱ بعنوان قطب علمی سامانه های پردازش دیجیتال شناخته شد.
گروه مخابرات آنتن ها، انتشار امواج، رادار, مایکروویو و فناوری موج میلی متری، مخابرات بدون سیم، سازگاری الکترومغناطیسی، تستهای غیر مخرب،  پردازش گفتار و پردازش تصاویر و مخابرات  نوری، کد سازی و فشرده سازی اطلاعات و مخابرات ماهواره ای. این گروه همچنین از سال ۱۳۸۴ بعنوان قطب علمی مخابرات رادیویی کشور شناخته شد.
گروه قدرت ماشین های الکتریکی, الکترونیک قدرت و مدیریت انرژی  الکتریکی، انرژی های نو، عایق ها و فشار قوی، سازگاری الکترومغناطیس، تست های غیر مخرب، سیستم های HVDC  و  FACTS ، حالات گذرا و دینامیک،  توسعه نرم افزارهای شبیه ساز،  کیفیت توان، کنترل سرعت موتورها و کاربرد هوش محاسباتی و خودروی"دورگه". این گروه در سال ۱۳۷۹ بعنوان تنها قطب علمی کشور در گرایش قدرت شناخته شد.
 گروه کنترل مدل سازی قطعی، اتفاقی و فازی، سیستم های دینامیکی و بیو لوژیکی، پایداری سیستمها، شناسایی سیستم , کنترل  بهینه و تطبیقی, شبکه های عصبی و منطق فازی، رباتیک و اتوماسیون. این گروه در سال ۱۳۹۱ با عنوان قطب علمی کنترل و رباتیک کشور شناخته شد.
گروه مکاترونیک رشته تحصیلی مکاترونیک برای پاسخ‌گویی به صنایع روز دنیا طراحی شده است و فلسفه آن طراحی سیستم‌های هوشمند تجمیع شده از رشته‌های مختلف مهندسی است. مهندسی مکاترونیک یک مفهوم توسعه یافته جدید است که بر ضرورت مجتمع کردن و تقابل شدید میان رشته‌های مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات تأکید داشته و آنها را در مرحله طراحی یک سیستم، مجتمع می‌کند. فعالیت طراحی مکاترونیکی مستلزم راهبری و برقراری ارتباطات طراحی‌های مهندسی از رشته‌های مختلف است. این رشته مجتمع شده از فناوری‌های مکانیک، الکترونیک، کنترل سخت‌افزار، نرم‌افزار و اطلاعات بهمراه تفکر سیستمی برای ایجاد محصولات، فرآیندها و سیستم‌های برتر است. عامل مهم در فلسفه مکاترونیک، مجتمع‌سازی میکروالکترونیک، فناوری اطلاعات، کامپیوتر و کنترل با سیستم‌های مکانیکی است. تا بهترین راه‌حل ممکن حاصل شود و محصولی با هوشمندی و انعطاف‌پذیری بالا ایجاد شود. طراحی چنین سیستم‌هایی باید نتیجه فعالیت چند رشته‌ای به جای فعالیت‌های میان رشته‌ای باشد. روباتها، هاردیسک رایانه، اسکنر، پرینتر، دوربین‌های دیجیتال و خودروهای برقی هیبرید از جمله تجهیزات مکاترونیکی می‌باشند. صنایع امروزی به مهندسین با عمق و پهنای کافی معلومات نیاز دارند و یک مهندس مکاترونیک می‌تواند معلومات وسیع‌تری در یک رشته مثلاً مهندسی مکانیک داشته و از اطلاعات مفید و توانایی‌های کاری در زمینه‌های میکروپروسسور، میکروکنترلر، سخت‌افزاری، نرم‌افزار، الکترونیک و کنترل برخوردار باشد.
دانشکده برق دارای سه قطب علمی قدرت، مخابرات و کنترل و رباتیک می باشد.



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 7189 بار   |   دفعات چاپ: 281 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر